رحمت الله رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: تالاب بین المللی اگر امروز نیازمند لایروبی و پاکسازی با اعتبار هنگفت است به دلیل غفلت از انجام طرحهای آبخیزداری در بالادست و ورود حجم عظیمی از خاکها توسط رودخانه های است که در نهایت به این تالاب ختم می شوند.
وی اظهار داشت: در صورتی که با هزینه های بسیار کمتر می توان با اجرای طرحهای بیولوژیکی، مکانیکی و مدیریت مناسب بر حوزه های آبخیز به اهداف والایی دست یافت ولی عدم شناخت از تاثیر چشمگیر آبخیزداری باعث شده تا فعالیتهای لازم در این زمینه چندان که باید و شاید صورت نگیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همچنین با اشاره به اینکه با اجرای طرحهای آبخیزداری می توان از فرسایش خاک و هدر رفت روان آبهای ناشی از بارندگی جلوگیری کرد، گفت: گیلان با بیش از یک میلیون و 470 هزار هکتار وسعت دارای 52 حوزه آبخیز بزرگ و کوچک است و تمامی روان آبهای حاصل از بارش نزولات جوی همراه با بار ناخالص و آورده های رسوبی که محصول فرآیندهای مختلف و متنوع فرسایش است توسط رودخانه های موجود در حوزه های آبخیز حمل و در نهایت در تالاب انزلی و دریای خزر تخلیه می شوند.
وی تاکید کرد: تنها راهکار نگهداری آب و خاک انجام پروژه های آبخیزداری در مناطق بالا دستی این حوزه ها خواهد بود که ضمن حفظ و احیای پوشش گیاهی مناطق کوهستانی موجب حفاظت از منابع آب و خاک که از مهمترین عوامل طبیعی و اصلی ترین فاکتورهای کشاورزی و معیشت مردمان سخت کوش گیلان است، می شود.
رحمانی یادآور شد: خوشبختانه دیدگاه مسئولان ارشد کشوری و استانی بر این امر معطوف شده است که توسعه پایدار به ویژه در گیلان بر محور فعالیتهای منابع طبیعی وآبخیز داری قرار می گیرد و بدون توجه به این امر حیاتی و مهم هیچگاه نمی توان به شعار پیشرفت و بالندگی استان دست یافت.
نظر شما